U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Over Bianca

Al vanaf dat ik een klein kind was, kwam ik met mijn hele ziel en zaligheid op voor de kwetsbaren in de samenleving. Op verjaardagen ging ik juist met oude mensen in gesprek, en als ik buiten speelde nam ik graag kleine kinderen op sleeptouw. Ook ben ik weleens thuisgekomen met een jong vogeltje dat op straat lag. Dit beestje heb ik nog een kleine week verzorgd, helaas kon ik het niet redden.

Nooit had ik eraan gedacht om mijn werk te maken van die drang om te zorgen voor de ander. Totdat ik moeder werd. Ik wilde voorkomen dat mijn dochter dezelfde worsteling zou hebben als ik in mijn jeugd had gehad. Haar al dat gedoe besparen. Haar op de juiste manier opvoeden. Waar kon ik dat beter leren dan in een kindercoachopleiding?

En toen zat ik daar, in die eerste les van de kindercoachopleiding: mijn vlammetje werd weer aangewakkerd en het vuur in mij ging branden. “Hoe gaaf zou het zijn als elk kind onbezorgd, stralend en vrij van alles wat de ontwikkeling belemmert zou kunnen opgroeien tot de beste en leukste versie van zichzelf, en dat ík daarbij kan helpen?!” Die gedachte vatte post in mijn hoofd en is tot op de dag van vandaag nog steeds mijn drive. Als kindercoach én als mens.


Wie was die kleine Bianca dan?

Ik was een vrolijk en spontaan, maar ook verlegen meisje. Met een sterke eigen wil en mening, en een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel. Een dromer en een idealist. Een heel gevoelig kind ook, dat zich anders voelde dan de rest. Ik leefde daardoor een beetje in mijn eigen wereldje waarin ik fantaseerde over een mooie en ideale wereld waar alles mogelijk was. School vond ik niet zo leuk; ik vond daar niet de uitdaging die ik zocht, en mijn faalangst maakte het er niet echt beter op.

Omdat ik ook een vechter en een doorzetter ben, heb ik mezelf door het leven heen geknokt. Opgeven was nooit een optie. Daarbij heb ik op volwassen leeftijd zelf ook de hulp van een coach gehad. Hoe fijn en hoe anders zou het zijn geweest als er voor mij als jong kind ook een kindercoach was geweest om mij te leren omgaan met alles waar ik mee zat?! Zodat ik daar in de loop van mijn leven geen onnodige last meer van had gehad. De jongste levensjaren vormen tenslotte de basis voor de rest van je leven.


Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Ken je de uitspraak: “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”? Dát is wat ik iedereen toewens. 
De volledige vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Zonder daarin gehinderd te worden door beperkingen, in welke vorm dan ook. Een kind trots te zien stralen, vol zelfvertrouwen en helemaal in zijn of haar eigen kracht; die beste en leukste versie van zichzelf. Dat is waarom ik kindercoach ben!


Wie is de Bianca van nu dan?

Ik ben Bianca Rensen-de Haas. Geboren in Leiden en opgegroeid in Noordwijk, waar ik nu ook woon met mijn man en dochter. Naast mijn gezin zijn mijn grootste passies: reizen, fotografie en muziek. Het liefst ben ik op een plekje in de natuur, vooral het bos, waar ik volledig tot rust kom. Australië voelt als mijn tweede thuis…vooral in de regenwouden ben ik helemaal in mijn element. Dus stiekem droom ik van een huis met een kindercoachpraktijk in zo’n mooi regenwoud…

Ik hou van uitdagingen en avontuur, ben nieuwsgierig en onderzoekend en ik vind het dan ook heerlijk om nieuwe plaatsen en dingen te ontdekken en om nieuwe culturen te leren kennen. Ik sta heel erg open voor ideeën en suggesties van anderen, en tóch doe ik de dingen vaak lekker eigenwijs op mijn eigen manier.

Mensen omschrijven mij vaak als een betrokken, puur, oprecht, zorgzaam, wijs en authentiek persoon en zij waarderen met name mijn humor, mijn enthousiasme en mijn open mind.

Het kleine kind in mij is altijd springlevend gebleven en die komt er af en toe dan ook wel eens uit. :-) Dit is waarschijnlijk de reden dat jonge kinderen vaak naar mij toe trekken en zich makkelijk openstellen. Wat natuurlijk heel goed van pas komt in mijn coaching.

Puur en oprecht contact maken met anderen, daar sta ik voor. Zoveel klanten, zoveel behoeften: met heel mijn inlevingsvermogen en al mijn creativiteit geef ik vorm aan mijn sessies. Niets is daarin te gek. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop. Hoe ik dat doe? Dat lees je onder mijn aanbod. 

Als ik een leuk idee heb of iets zie dat volledig mijn interesse heeft gewekt, ben ik superenthousiast en kan ik daar volledig in opgaan. Soms kan ik daar wel een beetje in doorslaan en moet ik geremd worden door de mensen in mijn directe omgeving. Dat is soms best lastig, want als iets eenmaal in mijn hoofd zit… ;-)

Naast de algemene kindercoaching heb ik mij gespecialiseerd in: coaching bij hoogbegaafdheid, EMDR (ook bij kinderen), oftewel: traumaverwerking, hooggevoeligheid, beelddenken (Training Ik leer anders) en de ontwikkeling van 9-jarigen.


Klinkt dit alsof we een match zouden zijn? En wil jij ook dat je kind de beste en leukste versie van zichzelf wordt?  Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!