U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Training 'Ik leer anders'

Voor wie is de training?
‘Ik leer anders’ is voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Veelal zie je de problemen al in groep 3. Vanaf dat moment kan je beginnen met de training. ’Ik leer anders’ is ook een prima methode voor scholieren van het middelbaar die moeite hebben met buitenlandse talen, als het maar niet lukt om bij het leren de spelling van woorden te onthouden. Beelddenken is een manier van denken. Deze blijft dus je hele leven bestaan.

Nadat uw kind de sessies ‘Ik leer anders’ heeft gevolgd, kan het blijven oefenen met de Online Trainer. Op de website van Ik leer anders is een demo van dit programma te zien. Ook kunt u hier aanvullende informatie over de methode vinden.

Wat leert uw kind?
We beginnen in de eerste sessie met het opruimen en duidelijk indelen van het hoofd van uw kind. Hiermee krijg het grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan uw kind bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in het geheugen. Dit geeft ook rust in het hoofd.

Ik leer uw kind leert hoe hij/zij informatie (alfabet, woordjes) geordend kan opslaan. Daardoor is informatie weer makkelijk terug te vinden, bijvoorbeeld bij een toets of dictee. Tijdens de eerste sessie is het effect al te zien! In de overige sessies werken we aan:

• taal (alfabet, woordpakketten, spelling)
• lezen (lege woorden, lezen wat er staat)
• rekenen (draaicijfers, sommen automatiseren, tafels, delen)
• klokkijken (analoog en desgewenst digitaal)

Samen werken we aan de gebieden die moeizaam gaan voor uw kind. Daar gebruiken we het werkboek van de methode voor.

Behalve de hierboven genoemde onderdelen, die tijdens de training behandeld worden, is de techniek ook te gebruiken bij boekbesprekingen, werkstukken, topografie, breuken en vreemde talen. Naast de basistraining zijn er in dat geval ook losse sessies nodig. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Mogelijkheden
Training
Ik geef de training ‘Ik leer anders’ tegelijkertijd aan u en uw kind. U bent dus bij de sessies aanwezig en kijkt mee. Ik leer jullie de technieken waar jullie thuis mee verder werken. We kijken tijdens de sessies waar u met uw kind aan gaat werken en wat er de volgende keer aan de beurt komt. Meestal zijn 4 sessies voldoende om de basis aan te leren. Een enkele keer hebben we daar 5 of 6 sessies voor nodig. Daarna kunt u thuis samen met uw kind verder werken. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat.

Bijles
Ook is het mogelijk dat ik individueel met uw kind aan de slag met de training om hem/haar de techniek te leren en om de leerachterstand weg te werken. De training wordt dan aangeboden in de vorm van bijles.

Blijf dus niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor uw kind werkt. Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar.